Započinje BrodTech 2022: Centralni događaj tehnološke scene Brodsko-posavske županije
09 rujna, 2022

Drugo izdanje BrodTech konferencije održat će se od 15. do 17. rujna 2022. u tvrđavi Brod u Slavonskom Brodu. Gaming x web3, goruće teme svjetskih tehnoloških zajednica, fokus su ove strukovne konferencije na kojoj će se okupiti brojni stručnjaci, inovatori i dionici tehnološke scene. Konferencija je organizirana u sklopu projekta regionalnog centra kompetentnosti “RCK SLAVONIKA 5.1.” u suradnji Tehničke škole Slavonski Brod, Brodsko-posavske županije i udruga Connect-IT, Zebrica te InnCro-IT.

U četvrtak, 15. rujna, vrhunski hrvatski game developeri, voditelji gaming studija i predavači Tomislav Gojević, Leo Tot i Ivan Voras govorit će o razvoju igara, unapređenju vlastitih vještina, ali i o proširenoj stvarnosti (AR) u videoigrama.

Sutradan, 16. rujna, pozornicu će preuzeti jedna od najinteresantnijih imena hrvatske web3 scene Magda Milas, Vedran Vukman i Ivan Munić. Tako će sudionici obogatiti svoje znanje o blockchainu, razvoju web3 proizvoda te o korištenju kriptovaluta za privlačenje kupaca.

U tri dana konferencije tvrđava Brod će postati mjesto u kojem se isprepliću prošlost, sadašnjost i budućnost pa će se, u sklopu programa, održati natjecanja u robotici, prikaz 3D printanih eksponata uz udrugu InnCro-IT, borbe umjetnika u virtualnoj stvarnosti (VR) pod vodstvom Culex XR studija, tehnološki IT-STEM sajam te brojna druženja za sudionike i posjetitelje. Ulaz na konferenciju je besplatan.

Kroz BrodTech želimo upoznati mlade snage naše županije s novim tehnologijama i trendovima koji su u samim začetcima. Želimo dati prostor za umrežavanje i konstruktivan dijalog svih dionika naše tech scene jer, osim novih znanja i iskustava, ovakve konferencije potiču nove ideje, spoznaje i projekte na korist cijelog društva.

Tin Horvatin, Zebrica

Mladen Sudar, predsjednik udruge Connect-IT istaknuo je važnost BrodTech-a za razvoj novih generacija developera, inženjera, inovatora i poduzetnika.

Da bismo kao zajednica bili kompetitivni potrebne su nam ideje i energija mladih ljudi u čiji razvoj trebamo neprestano ulagati. BrodTech je jedan oblik ulaganja kako bismo mladima pokazali da ih čekaju velike prilike te da svoje snove mogu ostvariti i u Slavonskome Brodu, konstatirao je Sudar.

Mladen Sudar, Connect-IT

Roko Lukenda, član udruge InnCro-IT i mladi inovator smatra da smo ušli u novu eru razvoja za mlade.

Mislim da je došlo vrijeme velikih promjena i prilika za sve mlade. Kroz BrodTech želimo ukazati na samo neke od bezbroj mogućnosti današnjice. Predviđa će da će gaming industrija vrijediti preko 320 milijardi dolara do 2026. godine. To je veće od samog Hollywooda i predstavlja samo jedno od područja prepunih prilika i stvarno želimo ohrabriti mlade da zasukaju rukave i iskoriste prilike što im se nude. Nadam se da će i roditelji prepoznati vrijednost BrodTech-a te ga možda i posjetiti sa svojom djecom.

Roko Lukenda, InnCro-IT

Detaljan program dostupan je na https://conference.brodtech.net i na društvenim mrežama konferencije.

Pretplati se na newsletter

Pretplati se na BrodTech newsletter!

BrodTech će koristiti informacije koje ste naveli u ovom obrascu kako bi vas kontaktirali u svrhu pružanja novosti i marketinške komunikacije. U svakom trenutku se možete predomisliti tako da kliknete na poveznicu “unsubscribe from this list” koji se nalazi na dnu bilo kojeg e-maila kojeg primite od nas, ili tako da nas kontaktirate na tech@brodtech.net.

Za više informacija o našim pravilima privatnosti, molimo vas da posjetite našu web stranicu. Klikom na poveznicu u obrascu prihvaćate da obrađujemo vaše podatke u skladu s ovim uvjetima.