ITCD 2022: Hoće li umjetna inteligencija (AI) zamijeniti programere ili im pomoći?
25 studenoga, 2022

Živimo u svijetu u kojem se sve više primjenjuje umjetna inteligencija (AI): od kućanskih aparata i samovozećih automobila do robota koji izgledaju i govore poput ljudi. Više nije samo stvar u tome da umjetna inteligencija uzrokuje gubitak radnih mjesta tamo gdje prevladava rad koji se ponavlja (npr. na tekućoj traci u tvornici).

Postoje i primjeri primjene u kreativnim ljudskim aktivnostima – npr. umjetnost (gdje umjetna inteligencija stvara umjetničko djelo). Postavlja se pitanje hoće li i kada AI zamijeniti programere?

Hoće li umjetna inteligencija pomoći u rješavanju nedostatka radne snage u IT sektoru?

Kakvu ulogu igra AI u razvoju softvera danas i kako može pomoći programerima?

Pridružite nam se na predavanju i raspravi o ovoj uzbudljivoj temi i saznajte kako je umjetna inteligencija već uključena u razvoj IT rješenja kao što je GitHub Copilot!

O predavačima

Gabrijela Vratarić

Voditelj prodaje i stručnjak za licenciranje u CITUS d.o.o. S dugogodišnjim iskustvom u tehnološkim tvrtkama u segmentu prodaje, komunikacije s partnerima i kupcima, s naglaskom na korištenje IT-a u svakodnevnom poslovanju i unapređenju poslovnih procesa.

Radom u Microsoftu stekla je uvid u najnovije trendove i učinke implementacije IT rješenja u različitim poslovnim okruženjima. Svoje znanje prenosila je kroz niz radionica i edukacija koje je održala kako za članove svog tima tako i za korisnike Microsoft rješenja. Nositeljica je prestižne titule MVP za Microsoft 365 Apps & Services.

Tomislav Bronzin

Nositelj titula Microsoft Regional Director & Microsoft Most Valuable Professional (18. godina zaredom!) u području M365 Apps & Services i Poslovne aplikacije. Osnivač CITUS-a, tvrtke koja je specijalizirana za razvoj softvera, savjetovanje i obuku.

Vodi CITUS tim i upravlja projektima usmjerenim na Microsoft365, Power Platform, Mixed Reality, AI, Big Data i Cloud Computing. Trener je i govornik na mnogim konferencijama širom svijeta.

Jedan je od osnivača MS Community-a u Hrvatskoj i potpredsjednik Udruženja informatike Hrvatske gospodarske komore.

Također je poduzetnik i inovator koji je (sa svojim timom) osvojio preko 90 međunarodnih nagrada za svoje izume u IT-u, 5 patenata i niz drugih priznanja.

One thought on “ITCD 2022: Hoće li umjetna inteligencija (AI) zamijeniti programere ili im pomoći?
  1. IT Community [}@Y 2022 – BrodTech

    […] Naučite kako napraviti svoj kripto novčić na BrodTech Cafe-u #3ITCD 2022: Hoće li umjetna inteligencija (AI) zamijeniti programere ili im pomoći? […]

    2 prosinca, 2022 Reply
Odgovori

Your email address will not be published.

Pretplati se na newsletter

Pretplati se na BrodTech newsletter!

BrodTech će koristiti informacije koje ste naveli u ovom obrascu kako bi vas kontaktirali u svrhu pružanja novosti i marketinške komunikacije. U svakom trenutku se možete predomisliti tako da kliknete na poveznicu “unsubscribe from this list” koji se nalazi na dnu bilo kojeg e-maila kojeg primite od nas, ili tako da nas kontaktirate na tech@brodtech.net.

Za više informacija o našim pravilima privatnosti, molimo vas da posjetite našu web stranicu. Klikom na poveznicu u obrascu prihvaćate da obrađujemo vaše podatke u skladu s ovim uvjetima.