ITCD 2022: Analiza i strojno učenje na velikim skupovima podataka
29 studenoga, 2022

Predavanje se sastoji od pet cjelina: uvod, ukratko o velikim skupovima podataka, upravljanje podacima, analiza i strojno učenje i zaključak. Ukratko, predavanje se odnosi na način kako u Sofascoreu upravljamo i koristimo velike skupove podatka.

Sofascore platforme mjesečno koristi više od 20 milijuna korisnika, koji generiraju preko milijardu akcija. Te akcije se pohranjuju u bazu podataka veličine oko jednog petabajta. Proces prikupljanja informacija, koje putuju od korisnika do Sofascore tima za analitiku i znanost o podacima, sastoji se od niza pretakanja i transformacija u oblik pogodan za dubinsku analizu i strojno učenje.

U okviru ovog predavanja Karlo Knežević, voditelj tima za umjetnu inteligenciju, analitiku i informacije, opisat će put kojim podaci prolaze, baze podataka za pohranu velike količine podataka i pristup analizi velikim skupovima podataka. Osvrnut će se i na to kako Sofascore koristi strojno učenje i dubinsku analizu podataka s ciljem stjecanja novih znanja o svojim korisnicima i poboljšanju korisničkog iskustva.

O predavaču

Karlo Knežević rođen je u Zagrebu, 4. srpnja 1989. Završio je Osnovnu školu Dragutina Domjanića te XV. prirodoslovno-matematičku gimnaziju. Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu završio je preddiplomski i diplomski studij računarstva, smjer računarska znanost. Diplomski studij završava s pohvalom kao dio 10\% najboljih studenata u generaciji.

Nekoliko godina radio je kao programski inženjer te voditelj odjela za razvoj i istraživanje u tvrtki Sofascoreu. Kao asistent te istraživač na projektu EvoCrypt radio je nekoliko godina na Zavodu za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave Fakulteta elektrotehnike i računarstva, te vanjski suradnik na Visokom učilištu Algebra.

Na Visokom učilištu Algebra radio je kasnije kao predavač i kao voditelj nekoliko specijalističkih edukacija. Ujedno je vlasnik obrta za informatičke usluge i savjetovanje. Trenutno radi kao voditelj tima za umjetnu inteligenciju, analitiku i informacije u Sofascoreu. Dosad je bio mentor na desetak preddiplomskih i diplomskih radova, kao i recenzent na više međunarodnih konferencija.

Objavio je desetak članaka u časopisima te konferencijama s međunarodnom recenzijom. Sudjelovao je na nekoliko međunarodnih usavršavanja na prestižnim konferencijama i sveučilištima. Dobitnik je više stipendija tijekom visokog obrazovanja. Član je međunarodnih tehničkih organizacija IEEE i ACM.

Odgovori

Your email address will not be published.

Pretplati se na newsletter

Pretplati se na BrodTech newsletter!

BrodTech će koristiti informacije koje ste naveli u ovom obrascu kako bi vas kontaktirali u svrhu pružanja novosti i marketinške komunikacije. U svakom trenutku se možete predomisliti tako da kliknete na poveznicu “unsubscribe from this list” koji se nalazi na dnu bilo kojeg e-maila kojeg primite od nas, ili tako da nas kontaktirate na tech@brodtech.net.

Za više informacija o našim pravilima privatnosti, molimo vas da posjetite našu web stranicu. Klikom na poveznicu u obrascu prihvaćate da obrađujemo vaše podatke u skladu s ovim uvjetima.