Gameri, 3D artisti i blockchain tehnologija uz robote obilježili BrodTech 2021
25 rujna, 2021

Današnjim aktivnostima – robo natjecanja i Bikademy bicikliranje za djecu i mlade, završen je ovogodišnji Brod Tech.
Tijekom Brod Tech-a Slavonski Brod su posjetili vrhunski hrvatski stručnjaci iz područja gaminga i blockchaina.

U četvrtak, svjetska gaming tvrtka Nanobit je održala u prostorima Connect IT radionicu za djecu u sklopu 3D Art Meet Up-a, a iskustva su bila sjajna. Nakon toga, u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod, Dino Čokljat i Ivor Strelar su predstavili razvoj Nanobita i kako izgleda kreativni proces stvaranja jedne igre. Nakon njih, predavanje je održao Brođanin Igor Puškarić koji se specijalizirao za 3D modeliranje u gaming industriji.

Zatim je održana zanimljiva panel diskusija u kojoj je, uz predavače, sudjelovala i ravnateljica Tehničke škole (Regionalnog centra kompetentnosti “Slavonika”) – Vikica Lukić. Najviše govora je bilo o kompetencijama koje su potrebne za rad u toj, brzo rastućoj, industriji.

Galerija prvog dana konferencije: Gaming >>> https://www.smugmug.com/gallery/n-KvdN3B/

Primjena Blockchaina i pametnih ugovora u realnom sektoru

Petak je počeo sa sajmom i natjecanjima s robotima u organizaciji udruge INNCRO IT koja je privukla velik broj najmlađih na plato ispred Kazališno – koncertne dvorane „Ivana Brlić – Mažuranić“. Nakon prvog dijela natjecanja, u Gradskoj knjižnici su održana predavanja i panel diskusija na temu blockchaina. Trojica vrhunskih predavača (Mak Mauftić – ChainSafe, Ivan Ćubela – BizniSport i Antun Lucić – Electrocoin) su predstavili osnove blockchaina te svoje uspješne tvrtke koje rade na bazi te nove platforme.

Galerija drugog dana konferencije: Blockchain >>> https://www.smugmug.com/gallery/n-mZBMpr/

Nakon predavanja je održana panel diskusija koja je dala neke odgovore o primjeni blockchaina u svim granama gospodarstva, svakodnevnom životu i trendovima koji se stvaraju.

Galerija trećeg dana konferencije: Sajam tehnologije i natjecanja u robotici >>> https://www.smugmug.com/gallery/n-8gw2c8/

Ovogodišnji Brod Tech je prvi po redu ovakav događaj te je postao najvažniji i najveći IT događaj u Slavonskom Brodu u 2021. godini, koji je podržan od Brodsko-posavske županije i Grada Slavonskog Broda, a nadamo se da ćemo sljedeće godine vidjeti još više i brojnije aktivnosti za sve zainteresirane.

Predlažemo Vam da svakako zapratite Facebook i Instagram stranicu udruge Connect-IT radi svih budućih događaja vezanih uz #BrodTech. Prezentacije svih predavanja su dostupne putem platforme Slideshare.

Projekt su organizirale Udruge Zebrica, Connect IT i INNCRO IT u suradnji s drugim partnerima i sponzorima.

Pretplati se na newsletter

Pretplati se na BrodTech newsletter!

BrodTech će koristiti informacije koje ste naveli u ovom obrascu kako bi vas kontaktirali u svrhu pružanja novosti i marketinške komunikacije. U svakom trenutku se možete predomisliti tako da kliknete na poveznicu “unsubscribe from this list” koji se nalazi na dnu bilo kojeg e-maila kojeg primite od nas, ili tako da nas kontaktirate na tech@brodtech.net.

Za više informacija o našim pravilima privatnosti, molimo vas da posjetite našu web stranicu. Klikom na poveznicu u obrascu prihvaćate da obrađujemo vaše podatke u skladu s ovim uvjetima.