Poziv za razvoj videoigara i impresivnog sadržaja
28 ožujka, 2022

Objavljen je poziv kojemu je cilj pružiti podršku razvoju videoigara i impresivnog sadržaja, te povećanje kapaciteta europskih proizvođača videoigara, XR studija i audiovizualnih produkcijskih poduzeća za razvoj videoigara i interaktivnih impresivnih iskustava s potencijalom dosezanja globalne publike. Podrška također ima za cilj poboljšati konkurentnost europske industrije videoigara i drugih poduzeća koje proizvode interaktivni impresivni sadržaj na europskim i međunarodnim tržištima omogućavajući zadržavanje intelektualnog vlasništva europskim programerima.

Očekivani rezultati:

  • Povećana kvaliteta, privlačnost, izvedivost i prekogranični potencijal za odabrane projekte
  • Jača pozicija na europskom i međunarodnom tržištu za programere videoigara i tvrtke koje proizvode interaktivna impresivna iskustva.

Podrška će se dati razvoju radova i prototipova interaktivnog narativnog pripovijedanja s originalnim sadržajem i/ili kvalitetnim gameplayom namijenjenim produkciji i globalnoj komercijalnoj eksploataciji putem računala, konzola, mobilnih uređaja, tableta, pametnih telefona i drugih tehnologija.

Cilj je osigurati sredstva poduzećima za proizvodnju videoigara i drugim poduzećima koja proizvode impresivan sadržaj za razvoj djela s visokom razinom originalnosti i inovativne i kreativne vrijednosti, te koja imaju visoku razinu komercijalnih ambicija i opsežan prekogranični potencijal za dostizanje europskih zemalja i međunarodnim tržištima. To će omogućiti daljnja ulaganja u inovativne europske sadržaje i povećati konkurentnost europskih poduzeća na digitalnom globalnom tržištu.

Posebna će se pozornost posvetiti aplikacijama koje predstavljaju adekvatne strategije kako bi se osigurala održivija industrija koja više poštuje okoliš te kako bi se osigurala ravnoteža spolova, uključenost, raznolikost i reprezentativnost.

Prihvatljivi prijavitelji: pravne osobe osnovane u jednoj od prihvatljivih zemalja (zemlje sudionice Kreativne Europe, države članice EU), sukladno predmetnom programu

Ukupni proračun:          6.000.000 EUR

Rok za prijavu:              12. 4. 2022.

Dokument poziva

Službeni poziv

Pretplati se na newsletter

Pretplati se na BrodTech newsletter!

BrodTech će koristiti informacije koje ste naveli u ovom obrascu kako bi vas kontaktirali u svrhu pružanja novosti i marketinške komunikacije. U svakom trenutku se možete predomisliti tako da kliknete na poveznicu “unsubscribe from this list” koji se nalazi na dnu bilo kojeg e-maila kojeg primite od nas, ili tako da nas kontaktirate na tech@brodtech.net.

Za više informacija o našim pravilima privatnosti, molimo vas da posjetite našu web stranicu. Klikom na poveznicu u obrascu prihvaćate da obrađujemo vaše podatke u skladu s ovim uvjetima.