Maker Faire Slavonski Brod – Doživi inovacije, inspiraciju i kreativnost 16/6/2023 u Dvorani Brod!
12 lipnja, 2023

Maker Faire stiže u Slavonski Brod! Izlagači, radionice, praktične stanice i predavanja – pripremi se za uzbudljivu kombinaciju svega toga!

Maker Faire u Slavonskom Brodu je događaj sličan onima u Parizu, Hannoveru i Rimu. Pod motom “Makers for Future”, posvećen je inovativnim idejama i rješenjima za oblikovanje budućnosti. Kako projekti proizvođača mogu donijeti pozitivne promjene? Posebna tema je kružno gospodarstvo.

Doživi inovacije, inspiraciju i kreativnost 16. lipnja 2023. u Dvorani Brod!

Očekuje te dan pun lemljenja, programiranja, čekićanja, šarafljenja, piljenja i 3D printanja. Spaja se tehnologija, umjetnost, znanost i zanati. Svi kreativni i inovativni projekti bit će dostupni javnosti i posjetiteljima svih dobnih skupina koji će biti potaknuti na eksperimentiranje.

I najbolje od svega – ulaz i sudjelovanje su potpuno besplatni!

Saznaj više informacija na fablab.slavonika.eu i društvenim mrežama Tehničke škole Slavonski Brod.

Tehnička škola je u sklopu projekta “RCK Slavonika 5.1” osigurala Maker Faire licencu te postavila grad Slavonski Brod na globalnu kartu Maker Faireova. U tu svrhu je u sklopu projekta pokrenut školski klub za digitalnu fabrikaciju FabLab Slavonika koji će uskoro biti otvoren za šire građanstvo u obliku raznih radionica i edukacija na najnovijoj tehnološkoj opremi. Godišnji plan i program FabLaba možete pogledati na njihovim stranicama. 

Maker Faire Slavonski Brod je organiziran u okviru projekta Tehničke škole Slavonski Brod “RCK Slavonika 5.1”. Projektom “Slavonika 5.1” Tehnička škola Slavonski Brod, u suradnji s partnerima, uspostavlja Regionalni centar kompetentnosti (RCK) u sektoru strojarstva kako bi u regiji od 5 županija stvorili privlačan, inovativan i tehnološki napredan sustav obrazovanja i osposobljavanja spreman za provedbu učenja temeljenog na radu.

Pridruži nam se i doživi nevjerojatno iskustvo na Maker Faireu u Slavonskom Brodu. 

________________________________________

O Maker Faireu:

Maker Faire nastao je u SAD-u kao “Najveći izložbeni i predstavljački show na Zemlji” što znači da je Maker Faire s jedne strane sajam izumitelja, s druge strane vrsta sajma, a istovremeno nešto potpuno novo. To je obiteljski festival inovacija, kreativnosti i tehnologije.

Ovdje se stvaratelji okupljaju kako bi predstavili svoje projekte široj javnosti. Proizvođači su “uradi sam” entuzijasti koji žele eksperimentirati i uživati u onome što rade, kreativni umovi, tehnološki entuzijasti i sve dobne skupine. Oni su radoznali, ali i posrednici znanja: uče i vole dijeliti svoje izume i iskustva. Za neke izlagače prisustvo na Maker Faireu također je početak uspjeha.

“Dodirni i isprobaj” je glavni prioritet. Na svakom Maker Faireu postoji mnogo zanimljivih praktičnih stanica, nadopunjenih uzbudljivim predavanjima i radionicama. Djeca i učenici postaju kreativni i zaigrani sa znanosti, tehnologijom, te radosno rukovanje materijalima i alatima ih nadahnjuje.

Više o aktivnostima projekta  ➡ #RCK_Slavonika #RCKSlavonika #TSSBHR / linktr.ee/tssbhr

Sadržaj ove objave financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u sklopu projekta Slavonika 5.1.

Odgovori

Your email address will not be published.

Pretplati se na newsletter

Pretplati se na BrodTech newsletter!

BrodTech će koristiti informacije koje ste naveli u ovom obrascu kako bi vas kontaktirali u svrhu pružanja novosti i marketinške komunikacije. U svakom trenutku se možete predomisliti tako da kliknete na poveznicu “unsubscribe from this list” koji se nalazi na dnu bilo kojeg e-maila kojeg primite od nas, ili tako da nas kontaktirate na tech@brodtech.net.

Za više informacija o našim pravilima privatnosti, molimo vas da posjetite našu web stranicu. Klikom na poveznicu u obrascu prihvaćate da obrađujemo vaše podatke u skladu s ovim uvjetima.